הום סטיילינג קלאסי-עם-טוו’יסט-מודרני – סלון, ספרייה ופינת אוכל

“הבית שלנו הוא כמו ילד שיש לו פוטנציאל, אבל הוא אינו מממש אותו” ככה, במילים חזקות וכל כך מדויקות, הגדירה בעלת הבית את ביתם כשפגשנו אותם.

תמונה1

 הבית לפני המהפך

היא סמנכ”לית כספים מהממת ומלאת אנרגיות, הוא איש הייטק מוכשר ושובה לב, ולהם שלושה בנים הורסים. משפחה מיוחדת! נכנסו לנו ישר לתוך הלב!
הבית שלהם – בית בן שתי קומות, ממוקם בגן יבנה באחת השכונות החדשות. הם עברו אליו לפני מספר שנים, שיפצו אותו בשלב הראשון ולא הצליחו, בגלל אילוצי זמן, לעבור לשלב השני.
הקירות נשארו חשופים וריקים, הרהיטים הקיימים כבר לא מתאימים, אין תחושת חום ואינטימיות ואין אופי אישי לבית.
מלבד זאת שלושת הילדים גדלו והגיע הזמן לעשות הפרדת כוחות – חדר לכל ילד.  הילד הקטן ישן עד עתה עם ההורים, ואיך לאמר, הגיע הזמן לשינוי רדיקלי!

הגענו אליהם כשהמטרה היא להביא למהפך בכל חדרי הבית ולהתאימם למציאות החדשה.

סגנון כל הבית התבהר לנו תוך כדי שיחות עם בעלי הבית ואחרי שהראנו להם תמונות של סגנונות עיצוב שונים. הכיוון שאליו כיוונו הוא קלאסי-כבד-עם-טוו’יסט-מודרני.
התחלנו מיצירתה של פלטת הצבעים לקומה התחתונה שבה נמצאים איזור הכניסה, הסלון, המטבח ופינת האוכל: חומים טבעיים של עץ, גוון אפור בהיר כצבע הכללי לקירות הבית, אפור כהה, שחור, נקודות בגוון חרדל,  חאקי, ותכולים למיניהם.

הכניסה לבית

התחלנו מהכניסה לבית, אליו צועדים בשביל מרוצף המוביל לדלת הכניסה, שעד עכשיו כל האיזור שלה היה ללא אופי ולא הזמין להיכנס, למרות שהבית הוא של אנשים שאוהבים לארח ועושים זאת כל הזמן.

IMG_3531

אזור הכניסה לפני המהפך

כדי לשדרג את הכניסה ה”ריקה” ואת קבלת הפנים הראשונית לנכנסים לבית, ועל מנת שבעיקר בני הבית אבל גם אורחים, ירגישו כיף להיכנס פנימה, הצבנו שני עציצים גדולים, גבוהים וכהים משני צידי הדלת ויצרנו סימטריה הממשיכה בעין את הסימטריה של החלונות. בעציצים נשתלו שתילי הדסים גבוהים ומסביבם – סלסלי כסף. אנחנו מאד אוהבות לשבץ צמחייה בעיצובים שלנו –  יש משהו בירוק-ירוק הזה שתמיד מוסיף אנרגיה טובה לכל חלל. קירות הבית החיצוניים צבועים בגווני צהוב בהיר ומעט חום אדמה, לכן בחרנו בשני גופי תאורה זהובים עשויים פליז ושטיח כניסה עם הדפס כלב תחש מתוק.

תמונה2

אזור הכניסה לאחר המהפך: עציצים גבוהים, גופי תאורה זהובים

 

הספרייה

המקום הראשון אותו רואים לאחר שנכנסים בפתח הבית הוא החלל שנמצא מתחת למדרגות המובילות לקומה השנייה. ישר מבחינים בו והוא נותן את הרושם הראשוני על הבית. כשהגענו החלל תפקד כמחסן/מקום ללא ייעוד בו הצטברו כל הזמן חפצים מיותרים, חפצים בדרך למקומם וכו’. כולנו מכירים את הפינות האלה, לכל בית יש אותן.

IMG_3533

אזור הספרייה לפני המהפך

מהר מאד, בשיתוף עם בעלי הבית, ייעדנו את החלל הזה להיות הספרייה המרכזית של הבית. ספרים הם ערך מאוד נוכח בבית הזה, גם אצל ההורים וגם אצל שלושת הילדים. כולנו שמחנו להקדיש לו פינה מרכזית.

קודם כל הזזנו את נקודת החשמל שהייתה קיימת במקום, על מנת לרכז את הטענת כל הפלאפונים בבית למקום אחד, למדף אחד בספרייה.
רצינו שהספרייה תהיה קלילה, לא רשמית עם אופי כבד של פעם. כדי להשיג את המראה הזה תכננו ביחד עם נגר ספרייה א-סימטרית עם מדפים פתוחים, שאינם שווים בגודלם.

תמונה3

את כל קירות הפינה הזו ואת מדפי הספרייה צבענו בצבע תכול נעים, צבע השונה משאר קירות הבית. נוצרה מעין בוקסה צבעונית נפרדת, שנותנת מקום של כבוד לאוסף הספרים של המשפחה, והיא זמינה כל הזמן לשליפה מהירה של ספר. בין הספרים הנחנו חפצים דקורטיביים, חלקם חדשים, חלקם כאלו שבני המשפחה אספו עם השנים.

img-39 img-33 img-37

אזור הספרייה לאחר המהפך: צבע, א-סימטריה וספרים וחפצים אהובים

 בעלת הבית פנטזה בתחילת התהליך על אפשרות לשבת לצד הספרייה, לשלוף בכיף ספר ולשבת, לעיין או לקרא שם ליד. לשם כך הוספנו לפינה כורסא נוחה ומפנקת המרופדת בעור חום ולידה שולחן אוריינטאלי מתוכשט עם רגל בצורת פיל.

את הפינה משלימים שטיח פצ’ים עגול, העשוי ריבועים-ריבועים קטנים של עור בגווני חום/לבן/שחור, ושעון מתכת עגול שנתלה ע”ג הקיר.

img-45 img-44 img-36 img-46

הסלון

תמונה6

הסלון לפני המהפך

סלון הבית ממוקם מימין לדלת הכניסה ולספרייה, והוא היה אתגר לא פשוט בגלל המבנה שלו: בקצה אחד שלו הפתח הראשי לבית ובקצהו השני – ויטרינות זכוכית שהן היציאה לחצר הבית. ספת הישיבה הגדולה הייתה מרוחקת מרחק לא הגיוני לצפייה מהטלוויזיה, והמעבר בין שני הפתחים היה במרכז החדר, מה שחילק את הסלון לשני חצאים קטנים, שבהם היה קשה למקם את הריהוט. כל הריהוט שהיה קיים בסלון היה כהה, בגווני שחור וחום, כבד ולא מעודכן בסגנון שלו. החלטנו במשותף עם בעלי הבית שלא משאירים דבר, מתחילים מהבסיס.

בתור התחלה, החלטנו ללכת על חלוקה אחרת של הסלון: את מיקום הספה העברנו למרכז החדר, כלומר היא ניצבת ללא קיר מאחוריה. המעבר בתוך הסלון עבר להיות מאחוריה, וכך יכולנו למקם את שאר פריטי הריהוט בצורה הגיונית, ולאפשר צפייה בטלוויזיה ממרחק סביר.
מיקמנו את פינת הישיבה המרכזית בפינה השמאלית של הסלון, והמשכנו בעיצוב הסלון עם פלטת הצבעים שנבחרה לכל הקומה התחתונה: שימוש בחומים טבעיים של עץ, גוון אפור בהיר כצבע הכללי לקירות הבית, אפור כהה, שחור, נקודות בגוון חרדל,  חאקי, ותכולים למיניהם.

לישיבה המרכזית נבחרה ספה בגזרה קלאסית, המרופדת בבד סינטטי יפהפה בגוון אפור כהה, שהוא גם בעל עמידות גבוהה לכתמים.

img-14

כדי לצאת מהסטנדרט הישראלי של כורסא בחרנו ב  Loveseat – כורסא וחצי המאפשרת ישיבה של שני ילדים או מבוגר בנוחות מדהימה. בחרנו לרפדו בבד בעל הדפס גיאומטרי שחור/לבן/אפור/חרדל, אשר מוסיף לסלון משחק צבעוני מעניין ומוציא אותו מלהיות סלון רק עם משטחי צבע חלקים.
על גבי הספה וה Loveseat בחרנו להניח כריות בטקסטורות שונות העשויות בדים מחומרים שונים: קטיפה, כותנה ופוליאסטר.

img-50

המזנון שבחרנו עשוי עץ טבעי והוא תלוי מהקיר בריחוף מעל הרצפה. השולחן הסלוני גם הוא עשוי עץ טבעי, ורגליו – מתכת צבועה שחור.

img-10

לצד הרהיטים מונחים שני stool-ים מעוגלים וכבדים עשויים עץ, ויכולים לשמש כמקום ישיבה נוסף.

img-56

את כל הרהיטים מקיף שטיח טלאים בגוונים כהים ודרמטיים, כל חלק בו בגוון ובטקסטורה שונה. לויטרינות הסמוכות לפינת הישיבה ופונות לחצר נתפרו בהזמנה וילונות נופלים בתפירת קפלים, העשויים בד אפור חצי שקוף. את התמונה משלימים שני כדי עץ גבוהים המונחים ע”ג הרצפה. כל פריטי הריהוט ביחד יוצרים פינה חמה שכיף לשבת בה ונוח לארח בה.

img-53

img-13

img-15 img-08

בפינה הימנית של הסלון, מאחורי הספה, יצרנו התרחשות נוספת. לזוג החלונות הצרים והארוכים נתפרו בהזמנה וילונות רומאים עם חפים הנותנים מראה מינימליסטי, נקי ומתוחכם. מתחת לחלונות מוקמו בצורה סימטרית שתי ספריות עץ שתוכננו עם מעצב רהיטים, ונצבעו בגוון חאקי מעודן. את המדפים בהן סידרנו בצורה א-סימטרית. בתוך הספריות אירגנו את שאר ספרי הבית ולצידם פריטי דקורציה. לתאורת הסלון נבחרו שני גופי תאורה מתכתיים תלויים מתקרה, שהם התאורה המרכזית של הסלון, זהים בצורתם אך בשני גוונים שונים. את תאורת האווירה נותנים גופי תאורה צמודי קיר מינימליסטים.

img-24 img-16 img-48 img-49 img-47

הסלון לאחר המהפך: צבעוניות קלאסית וחמה בשילוב רהיטי עץ

 על כל קירות הסלון תלינו תמונות שהוזמנו בחו”ל ומוסגרו בגלרייה בארץ. הן משלימות את כתמי הצבע והדרמה שהתחילה ברהיטי הסלון.

img-55 img-49 img-10

 

פינת האוכל

תמונה2

פינת האוכל לפני המהפך

פינת האוכל בבית זה ממוקמת סמוך למטבח ולפינת הספרייה, ובה הגדירו בעלי הבית שהם אינם רוצים להחליף את שולחן האוכל והכיסאות, העשויים עץ בגוון ונגה כהה, אבל רוצים לשדרג את המראה שלה ולהעניק לה אופי.
התחלנו בשינוי זווית השולחן, ובזה איפשרנו לכל הסועדים לשבת כשלצידם זוג החלונות המאורכים, והם יכולים להעיף מבט החוצה. לפעמים מדהים לראות מה שינוי קטן ופשוט של כיוון השולחן יכול לעשות לכל חוויית האכילה!

תמונה4

שינוי כיוון הישיבה בפינת האוכל

השולחן והכיסאות, העשויים עץ צבוע בגוון וונגה, חייבו אותנו ללכת לכיוון צבעוני עדין ורך, על מנת שהפינה לא תקבל מראה כבד ומיושן.
לכן בחרנו לחפות את שני קירות הפינה, שיוצרים ר, בטפט מעודן, שעליו הדפס של צורות מעוגלות, בגווני תכלת/לבן/קרם.
הכיסאות רופדו בשני בדים חלקים, שניים בגוון טבעי וארבעה בגוון טורקיזי.
מעל מרכז השולחן נתלה גוף תאורה עשוי זכוכית בהירה, מה שנותן עוד כתם צבע בהיר וקונטרסטי מול העץ הכהה של הריהוט.
לשני החלונות הוזמנו וילונות רומאים מבד אפור בהיר, חצי שקוף.

img-29 img-28 img-26

עיצוב פינת אוכל

פינת האוכל לאחר המהפך

בקיר הסמוך לפינה ניתלו שתי תמונות שהוזמנו מחו”ל ומוסגרו בגלריה בארץ, שתיהן בגוונים של ים/שמיים/מים, גוונים שמוסיפים כיף ושקט.

img-32

כל החללים של קומת הכניסה לבית שודרגו ליצירת סביבה משפחתית, הרמונית, אישית יותר, אשר ממלאה את צרכי בני הבית ונותנת שקט. אהבתם???

שתףShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedIn